Stoori valokuvaushaaste


Stoorivalokuvaushaaste maaliskuu 2018@anskun.lumikumpu haastoi mukaan stoori-valokuvaushaasteeseen maaliskuulle 2018  Aiheita oli siis 31. Yksi joka päivälle. Kuvasin vaihtelevasti Canon 1100D-kameralla ja kännykällä LG3. Kameralla kuvatut on signeerattu. Julkaisin kuvat instagramissa @huopakauppa-sivuillani. Kuvat on otettu päivittäin, paitsi päivät 2 ja 19. Filttereitä en ole kuviin käyttänyt paitsi aihe 8.

Kiitos haasteesta Ansku!

Eniten tykättyjä olivat aiheet pääsiäinen, glitter ja lämmin. Mistä sinä tykkäsit?

1. Kylmä


Palsankoskella pysähdyn usein ohikulkiessani. Kuvasin tämän 28.2. kännykällä. Silloin jään ja lumen alta pilkotti vettä vain vähän. Lirinä ja lorina vain kuului. Viiden jälkeen ilta oli jo pimenemässä ja valoa oli niukalti. Pakkasta oli viitisen astetta.

2. Lämmin

Tämä kuva on kyllä otettu kännykällä jo alkusyksystä. Puut sisältävät paljon lämpöä. Niiden siirtely tuo lämpöä. Kuvan valo on lämmin.


6. Rutiini
Rutiinia oli melko vaikea keksiä. Kaavojen piirtäminen oli kesken. Olen piirtänyt kaavoja jo kymmeniä vuosia. Ompelin ensimmäiset vaatteet itselleni jo 11-vuotiaana. Kyllä se jo rutiinilla sujuu!


8. Nainen

10. Yllätys

Yllätystä on vaikea kehitellä. Tuumin, että tässä olisi paikka omille tuotteille, joita Huopakauppa-nimellä markkinoin. Epälooginen paikka. Siinä yllätys.

11. Aamu

Olin kovin flunssainen sunnuntaina 11. päivä. Aamun lehdestä luin otsikon enkä ymmärtänyt mistä oli kysymys. Vasta kun kuvittelin turkulaisen ääneen lukemana tämän runon ymmärsin.

12. Haave
Suuri haave on meren ranta. Lomalla käyn mielelläni haistelemassa meren äärellä rantakallioilla. Nämä kuvan aarteet muistuttavat Jäämeren aaltojen loiskeesta ja tuulen tuiverruksesta. Pykeija, Berlevåg, Båtsfjord, Värdö ja Hamningsberg. Nämä rannat muistan kauan.

13. Raidat

15. Symmetria


19. Tasa-arvo
Todellakin tasa-arvo. Aaltojen tekokielto koskee kaikkia. Lisäkyltin asentaja lie suivaantunut ääliöihin, jotka ajavat Vaajanvirrassa siten, että rannoille loiskuu. Gimpillä valaisin kuvaa. Hiukan epäonnistuneesti löysin valkoisen pisteen merkistä. Siitä tuli sitten raikkaan valkoinen. Liikaa.


20. Kevät
21. Varjo
23. Liike
25. Aika27. Läheltä
28. Iltapäivä


29. PääsiäinenStoori-valokuvaushaaste helmikuu 2017


@anniinanir haastoi valokuvaushaasteeseen. Joka päivä on uusi aihe. Pyrin ottamaan kuvan aina päivittäin, mutta havaitsin sen aika työlääksi. Olen jakanut näitä instassa @huopakauppa-sivuillani. Kerään tähän kaikki kuvat. Pääosin kuvaan järjestelmäkameralla Canon EOS 1100D, mutta muutama on kännykkäkuva.

Tässä näitä, olkaa hyvä!

Aihe 1. Luontokuva
Vanhan laiturin reunassa pystylaudoituksessa kasvoi naavaa. Naava kertoo aina hyvästä, puhtaasta ilmasta.

Aihe 2. Lähikuva
Lähikuvaan otin omia PILKKU-koruja. Villan haituvat näkyvät hyvin.

Aihe 3. Maisema
Lunta satoi hiljalleen ja maisema oli niin harmaa  kuin maisema vaan voi olla. Sellaista oli 3.2.2017.

Oikealla näkyy jyrkänne, josta kesäisin nuoriso hyppii järveen. Vasemmalla on pirunpelto eli koko rinne on täynnä kivenmurikoita.

Aihe 4. Ylhäältä alas
Aihe tuotti vähän vaikeuksia. Ajattelin, että pilkkireikiä ei ole paljon kuvattu. Tämä on kännykkäkuva. Tapasin jäällä pilkkijän, joka sanoi jäätä olevan ainakin 30 cm.

Aihe 5. Alhaalta ylös

5.2.2017 paistoi vihdoin aurinko. Kuvasin paljon sulan veden äärellä. Matkan varrella oli vanha savupiippu, joka oli todella korkea. Sininen taivas oli huikea.

6. Väri
Tämä oli mieluinen aihe. Tässä on oman Huopakaupan Pilkku-koru.Näitä löytyy erilaisia väriyhdistelmiä, kukin uniikki. Myös mustavalkoisia löytyy. Neulalla ja langalla olen näitä ommellut liki 200. Kansalaisopiston tuotekuvauskurssilta Liisa Saloselta saaduin opein kuvaan itserakennetussa kuvausteltassa pieniä esineitä.

7. Symmetria
Tämä oli aika vaikea aihe. Oli kova pakkanen -22 C ja lämmitin takkaa. Huomasin, että luukuissa on symmetriaa. Liekit näkyvät luukkujen läpi ja lämpö hohkasi.

8. Valo
5.2.2017 kuvausreissulla häikäisevä valo peilautui ohuesti jäätyneen veden pinnasta. Vasemmalla näkyy virtaavaa vettä.

Aihe 9. Varjo
Puolilta päivin oli näin pitkät varjot. Kuva on 5.2.17 kuvausretkeltä.

Aihe 10. Seinä
Tämän kuvan kaivoin arkistosta, koska se tuntui tähän haasteeseen parhaalta.Tämä erikoinen tiiliseinä löytyy Säynätsalon kunnantalon
takaseinästä. Kerrotaan, että muurarit olivat olleet äreitä kun olivat joutuneet saumaamaan näin rumasti ja tiilijakokin oli ennenkuulumaton.

11. Aamu
Aamukahvi käynnistää päivän. Lisäksi tarvitaan sanarieskaa.

Aihe 12. Kodikkuus
Räsymatto on kodikkuutta täällä rintamamiestalossa. Kudoin tämän ylioppilaskirjoitusten jälkeen keväällä. Nimesin tämän Mustikaksi. Kuteet on leikattu suvun vanhoista vaatteista esim. veljien vanhoista blackhorseista.


Aihe 13. Kylmä
Jyväsjärvellä oli pakkasta -5 ja navakka pohjoistuuli. Sormet jäätyivät hetkessä. Kännykkäkuva. Samassa rannassa oli nuori mies purjeen ja lumilaudan kanssa kiitämässä. Lunta oli vain pari senttiä. Hyytävää menoa.

Aihe 14. Lämmin
Värit eivät ole lämpimiä, mutta neule on.
Tekeillään ollut neuletakki. Ohjeena on Suuren käsityölehden Piitu Nykoppin islantilaisneule raikkailla väreillä toteutettuna. Lisäsin siihen vetoketjun, jotta sain siitä neuletakin.

Aihe 15. Liike
Aihe oli vaikea. Lopuksi pimeän tullen päädyin itse olemaan se valonkantaja. Valotusaika on 15 s. Muut säädöt ISO100 ja aukko 22.

Aihe 16. Haave
Tässä menee kuorma-auton lavalla abeja, jotka ovat haaveita täynnä. Kännykkäkuva. Olin väärällä puolella katua. Abit olivat enimmäkseen toisella laidalla. Tällä puolella oli valoisampaa kuvata. Hauskat ajat muistuivat mieleen.

17. Yksinkertaisuus
Pyrin ottamaan aina yksinkertaisia kuvia, mutta silti aihe oli vaikea. Lopulta valitsin tähän 5.2.17 kosken ääreltä tukinuittolenkin. Koukku oli kiinni rantakalliossa.


Aihe 18. Iltapäivä
Vietin iltapäivän Lahdessa. Aurinko paistoi keväisesti, vaikka oli kylmä. Radiomastojen juurelta löytyi Johannes Ivakon itetaidetta.

Lahti on vanha kaupunki ja siellä on vanhoja asukkaita ;)

Aihe 19. Pieni
Pieni oli lähempänä kuin luulinkaan. Neulatyyny on aina saatuvilla. Nuppineulat, nuo arkipäivän väripilkut.

Aihe 20. Suuri
Samasta Lahden radiomuseon pihapiiristä löytyi tämä hirvi. Hirven suuruus on aina hyvä muistaa. Aikuinen on yli 2 metriä korkea ja painaa 200 - 800 kg. Tämä on myös Johannes Ivakon itetaidetta.

Aihe 21. Rutiini
Nämä kaksi sarjakuvaa luen päivittäin.

Aihe 22. Havainto
Pakkaspäivänä luonto kuvioi kylmässä olevat ikkunaruudut. Auringon valo kimalsi kiteissä. Pakkasta ulkona oli -15 C.

Aihe 23. Onni
Onni on kiireetön aamu.

Aihe 24. Hiljaisuus
Luontopolulla on hiljaista. Aistit kuitenkin herkistyvät. Metsässä voi kuulla tuulen suhinaa, puun runkojen natinaa tai linnun laulua.

Aihe 25. Jalat
Mietin, että mitkä jalat: pöydän jalat, joutsenen jalat, koiran jalat. Päädyin kuitenkin villasukkajalkoihin. Hyvä ojennus on peräisin voimistelutaustasta. Sukat ovat tyttären koulukäsityö.


Aihe 26. Heijastus
Olen juuri ommellut lisää Nikke-heijastavia koiria. Heijastimiksi ei voi kutsua kun en ole näitä testauttanut. Käytän vain parasta mahdollista heijastinkangasta eli 3M Scotchliten työvaatelaatua, joka kestää kyllä kovaakin pesua. Näitä on jatkuvasti Huopakaupassa. Toimitan niitä myös westie ystäville eri osoitteisiin.

Aihe 27. Yksityiskohta
Kaunoluistimen kärki. Luistimet ovat talvella kovassa käytössä.

28. Omakuva
Siskon kanssa kävimme ostamassa vesijuoksuvyöt Keskisen kyläkaupasta. Kuumana päivänä menimme rantaan ja kokeilimme kuinka ne kelluttavat. Kesäriemu tulee tästä kuvasta mieleen ensimmäisenä.

Tässä olivat tämän valokuvahaasteen kuvat. Useimmat aiheet olivat helppoja. Muutamiin oli vaikea keksiä kuvaa. Joihinkin jouduin kaivamaan arkistoista. Yllä oleva ei ole helmikuussa kuvattu.

Eniten minua on hämmästyttänyt kuinka maailma kutistuu somessa. Talvisista kuvista on käynyt tykkäämässä laaja joukko eteläisen pallonpuoliskon valokuvaajia. Tavallinen talvinen suomalainen metsä voi olla "ihastuttava".


2 kommenttia:

  1. Tykkäsin eniten kuvasta 8. Valo. Siinä on rauhaa ja harmoniaa, jo pelkkä kuvan katselu rauhoittaa, mitä olisikaan, jos olisi paikan päällä? Kaikin puolin kaunis ja onnistunut kuva ja luonto on aina hyvä aihe.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Amalia. Kuvan 8 hetki oli huikea paikan päällä. Talven pitkän pimeyden jälkeen valon määrä oli käsittämätön.

    VastaaPoista