torstai 15. toukokuuta 2014

Kimallusta ja säihkettä urheilupuvuissa

Olin katsomassa Vaajakosken Kuohun järjestämiä joukkuevoimistelukisoja. Katsoin kisoja enimmäkseen pukujen kannalta, koska tällä hetkellä en ole mukana voimistelutouhuissa. Vuosia sitten olin 2,5 vuotta mukana tässä maailmassa.

Puvun rakentaminen lähtee liikkeelle kun on päätetty seuraavan kauden teema: syksy ja kevät erikseen. Teemaa ilmennetään väri- ja leikkausvalinnoilla. Säännöt rajoittavat eri ikäisten pukuja. Kangas on hyvin joustavaa lycraa. Selässä saattaa olla vetoketju. Ihonväristä kangasta käytetään usein hihoissa ja kaulanaukoissa sekä selkäkappaleissa.

Puku tilataan joko mittojen mukaan valmiina tai ompelijan työnä. Lisähaastetta tuo voimistelijoiden ikä. Monet saattavat venähtää mittaa paljon syksyn ja kevään välillä.

Kun puku on olemassa, alkaa huoltajien, usein äitien superurakka. Jokainen paljetti ommellaan kahdella pistolla kiinni. Strassit liimataan kukin paikalleen. Liimana on hyvä esim. Collall-tekstiililiima. Liiman pitää kuivua näkymättömäksi ja joustaa.

Puku on vain esiintyessä yllä. Kokonaiskäyttöaika puvuille on siis muutamia tunteja. Puvun hinta ei kyllä siltä vaikuta. Tässä alla olevien pukujen hinnoiksi veikkaisin satasesta lähtien aina muutamiin satasiin. Lajissa arvostellaan esteettisyyttä. Kimallusta ja säihkettä riittää.

12 - 14 -sarjassa oma henkilökohtainen suosikkini on Fitrit. Ohjelma kertoo vedenalaisen tarinan pikkukaloista.

Samassa sarjassa esiintyy Sitrit ja teema puvussa pako slummista.


Tämä puku oli minusta erityisen kaunis tyttöjen puku. Lumo on joukkue.

Näitä pukuja on niin monta, että lopuista en tiedä joukkuetta.Puvut kuuluvat 16 - 20 vuotiaille. Kommentoikaa te, jos tunnistatte. Teemoistakin voitte kertoa. Hyvin erilaisia maailmoja nämä välittävät:

2 kommenttia:

  1. Onpas monenlaista kimaltavaa pukua. Onneksi meidän tyttö ei harrasta joukkuevoimistelua, ei riittäisi aika paljettien ompeluun...

    VastaaPoista
  2. Tässä on vain pieni osa. Sunnuntaina kuvasin vain lyhyen tovin. Laskepa yhden puvun strassit ja mieti kauanko niitä ompelisit. Aika tovi, mutta kyllä niillä sitten saa loistetta pukuun ihan toisella tavalla.

    VastaaPoista