maanantai 30. syyskuuta 2013

Kirahvi käveli seinälle

Pitkäjalkainen kirahvi maalattuna
Kirahvi kurkkii verhon takaa

Tytär ehdotti yhtenä kesäisenä päivänä, että eikö tehtäisi jotain jännää. Päädyimme sitten kirahvin rakentamiseen. Siitä ei tullut kolmiulotteista tiettyjen ongelmien vuoksi. Vähän on liian pitkät jalat.

Kolmardenin reissun kuvista etsimme sopivan kirahvin. Tämä yksilö oli kuvassa syömässä kumartuneena, mutta oikaisimme kaulan suoraksi. Ruudukon avulla jäljensimme kuvan kalustelevylle. Ruutu kerrallaan piirsimme mitä siinä ruudussa näkyi. Deco-askarteluväreillä maalasimme ensin laikut ja sitten laajemmat ruskeat osat varjostuksineen. Silmien ilmeen maalaaminen oli haastavaa, koska se alue oli alkuperäisessä kuvassa epätarkka.


En ole koskaan tullut ajatelleeksi kirahvin harjaa. Pitkä kaula on kyllä tuttu juttu. Löysimme lähi-askartelukaupastamme juuri oikean värisen ja vahvasti kierteisen puuvillalangan harjaa varten. Leikkasin pahvista 2,5 cm leveän ja harjan pituisen suikaleen. Kiersin langan muutamaan kerrokseen suikaleen ympärille ja teippasin päät kiinni. Tytär ompeli siksakkia suikaleen päästä päähän muutamaan kertaan. Toiselta laidalta leikkasimme langat poikki ja purimme pahvin pois. Kiinnitimme harjan kirahvin selkään liimalla.

Kirahvi on nyt seinällä tukevasti ruuveilla kiinnitettynä. Korkeutta on 120 cm.

Harjaksen langat kiinnittyvät ompelemalla.
Kirahvin harjakset ovat valmistumassa
Kuvien laatu on harmittavan heikko. Ovat näet kännykkäkuvia.

2 kommenttia:

  1. Hauskannäköinen veijari ja mukava askarteluidea! Saamme olla onnellisia, kun meillä on tyttäret, joiden kanssa puuhastella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni tosi kummallinen juttu jäisi muuten tekemättä ellei olisi lapsen ennakkoluulottomuutta läsnä.

      Poista